Neljale
Maitsev roog nii argiõhtuks kui ka nädalavahetuseks, serveeri seda keedetud spagettide või riisiga.
Lihapallid:
400 g segahakkliha
1 sibul
2 küüslauguküünt
1 viil saia
3 – 4 sl vett
1 muna
Soola ja pipart
Ananassikaste:
4 sl sojakastet
4 sl fariinsuhkrut
1 väike ( 227 g ) ananassikonserv omas mahlas
1 purk purustatud tomateid
2 sl veiniäädikat
1 dl külma vett
2 sl maisitärklist
Kõrvale 2- 3 dl riisi
Haki lihapallide jaoks sibul ja küüslauk hästi peeneks, sega ülejäänud ainetega ühtlaseks tainaks. Vormi käte vahel väikesed pallid, tõsta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Küpseta pannil õlis kuldpruuniks või ahjus 200 kraadi juures 15- 20 minutit.
Pane riis keema. Kastme jaoks mõõda potti kõik ained, v.a. vesi ja maisitärklis. Kuumuta 3-4 minutit ja lisa veega segatud tärklis, nirista segades kastmele. Sega hulka lihapallid ja kuumuta veel läbi. Serveeri koos keedetud riisiga.