Lia Virkus soovitab: lihapallid ananassikastmes

 

Neljale

Maitsev roog nii argiõhtuks kui ka nädalavahetuseks, serveeri seda keedetud spagettide või riisiga.

 

Lihapallid:

400 g segahakkliha

1 sibul

2 küüslauguküünt

1 viil saia

3 – 4 sl vett

1 muna

Soola ja pipart

 

Ananassikaste:

4 sl sojakastet

4 sl fariinsuhkrut

1 väike ( 227 g ) ananassikonserv omas mahlas

1 purk purustatud tomateid

2 sl veiniäädikat

1 dl külma vett

2 sl maisitärklist

 

Kõrvale 2- 3 dl riisi

 

Haki lihapallide jaoks sibul ja küüslauk hästi peeneks, sega ülejäänud ainetega ühtlaseks tainaks. Vormi käte vahel väikesed pallid, tõsta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Küpseta pannil õlis kuldpruuniks või ahjus 200 kraadi juures  15- 20 minutit.

Pane riis keema. Kastme jaoks mõõda potti kõik ained, v.a. vesi ja maisitärklis. Kuumuta 3-4 minutit ja lisa veega segatud tärklis, nirista segades kastmele. Sega hulka lihapallid ja kuumuta veel läbi. Serveeri koos keedetud riisiga.

Reklaam