EESTI TUNNUSTAB ISESEISVUSPÄEVA EEL RIIGI TEENETEMÄRKIDEGA KA MITMEID KIRIKU KAASTÖÖLISI

President Kersti Kaljulaid annab Eesti Vabariigi 99. sünnipäeva eel meie riigi teenetemärgid tänuks 113 inimesele, kelle pühendumus oma kutsetööle või kogukonnale on muutnud kogu Eesti paremaks.

Teenetemärkide saajate seas on EELK vaimulikud Rootsi-Mihkli koguduse õpetaja rootslane Johan Patrik Göransson (Valgetähe V klass), kes on end Eestiga sidunud 1996. aastast ja keda tunnustatakse eestirootsi kultuuripärandi hoidjana. Risti koguduse õpetajat Annika Laatsi (Eesti Punase Risti IV klass) tunnustatakse hingehoiu korraldajana. Annika Laatsi kolleeg Tallinna Diakooniahaiglast, hospiitsosakonna vanemõde Teija Tuula Marjatta Toivarit tunnustati hospiitsi arendamise eest samuti Eesti Punase Risti IV klassi ordeniga.

Tunnustati ka mõnda EELK liiget, nagu Indrek Treufeldti, teleajakirjanikku ja õppejõudu Valgetähe IV klassi ordeniga. Ta on valitud mitmendat koosseisu Tallinna Toomkoguduse juhatuse esimeheks ning ta on EELK avalike suhete komisjoni liige. Raadioajakirjanik Kaja Kärner (Valgetähe V klass) on Tallinna Jaani koguduse vastvalitud nõukogu liige. Ajakirjanik Anneli Ammas (Valgetähe V klass) on Haapsalu koguduse liige ja Eesti Kiriku toimetuse kolleegiumi liige. Teda on tunnustatud ka Haapsalu koguduse teeneteristiga 2006. aastal.

Maarjamaa Risti V klassi ordeni sai soome-ugri kultuuri edendamise eest misjonär Arvo Sulo Survo (62). Ingerisoomlane Arvo Survo õppis Usuteaduse instituudis aastail 1981−1990. Üliõpilasena ordineeriti ta 1983. aastal EELK diakoniks ja suunati tööle Leningradi kogudusse, 1987. aastal ordineeriti aseõpetajaks ja õpetaja õigused sai ta 1990. aastal peapiiskop Kuno Pajulalt.

Arvo Survo on 1999. aastast misjonär. Praegu Soome Luterliku Evangeeliumiühenduse (SLEY) misjonär Soome Vihdi koguduse lähetusega, kelle teenimispaik on Venemaal Ingeri kirikus. 1994. aastal on ta saanud Aleksis Kivi Seltsi tunnustuse.

Õnnitleme ja täname ka omalt poolt kõiki tunnustuse pälvinuid!

Allikas: Eesti Kirik

Reklaam