Lia Virkus soovitab: porgandimarmelaad

Porgandimarmelaad
0,5 l
Seda hõrku marmelaadi tasuks teha kohe kahekordne ports. Ühe purgiga maiustada ise ja teine jätta ootele või võtta külakostiks sõbra juurde koos sooja leivaga kaasa.
500 g porgandeid
2 sidrunit
500 g suhkrut
Päev 1: Puhasta ja koori porgandid, riivi jämeda riiviga. Tõsta suurde paksupõhjalisse potti. Pese sidrunid hoolikalt, lõika neljaks ja need omakorda imeõhukesteks viiludeks, lisa porgandite juurde. Lisa ka suhkur ja sega , kuni suhkur sulab. Kata kaanega ja jäta seisma järgmise päevani.
Päev 2: Kuumuta marmelad keemiseni ja lase kaane all vaikselt podiseda. Võta kaas ära ja keeda veel 20- 30 minutit, aeg- ajalt segades. Tõsta sterilisseritud purkidesse.

Reklaam