Lia Virkus soovitab: Maailma parim rabarberikook vanillikastmega

1 kg rabarberit
200 g võid
5 muna (suured)
4 dl suhkrut
1 dl kohvikoort
4 dl pannkoogijahu (Vilma tavaline pannkoogijahu)
2 tl küpsetuspulbrit
1 tl vanillisuhkrut
Sulata väikses kastrulis või ja lase jahtuda. Vahusta toasoojad munad suhkruga (kollane ja valge koos, soovitan kasutada köögikombaini, sest sellise koguse kohevaks siidiseks vahuks löömiseks kulub parasjagu palju aega). Sega jahtunud sulavõi munavahu hulka. Ühenda pannkoogijahu küpsetuspulbri ja vanillisuhkruga. Lisa munavahu hulka jahusegu ja kohvikoor, sega ühtlaseks tainaks. Tükelda rabarberid ja sega ettevaatlikult tainasse.
Kata kõrgete äärtega ahjuplaat küpsetuspaberiga ja laota tainas sinna peale. Küpseta ahjus umbes 160 kraadi juures, soovitavalt pöördõhurežiimil 25-35 minutit või kuni kook on küps.

Serveeri seda vanillkastmega:

Vanillikaste

Kaste valmib lihtsalt ja kiirelt, aga valmis võiks selle teha vähemalt tund-kaks enne laualepanekut, et see jõuaks jahtuda. Hoia serveerimiseni külmkapis!

4 dl piima
4 dl vahukoort
4 munakollast
4 sl maisitärklist
4 sl suhkrut
1 vanillikaun või 1 sl musta täpikestega vanillsuhkrut või vanilliestrakti

Sega esimesed viis komponenti vispliga roostevabas kastrulis. Poolita vanillikaun ja kraabi seemned välja, lisa kaunapoolik koos seemnetega potti. Keeda vaiksel tulel pidevalt vispliga segades, kuni kaste pakseneb (ära keema lase). Jahuta ja eemalda kaun. Kui kasutad kauna asemel vanillisuhkrut või ekstrakti, siis sega see valmis kuuma kastme hulka.

Reklaam