Lia Virkus soovitab: retsepte karulauguga

Koorene kodujuustu-karulaugukaste

neljale

Kevadise värske kartuliga maitseb imehea küüslauguse karulauguga kodujuustuskaste. Soovi korral lisa ka värsket kurki salatisse, seda aga kindlasti vahetult enne serveerimist- et ei muutuks vesiseks .

400 g kodujuustu

1 dl  hapukoort

1 dl majoneesi

50 g värskeid karulaugulehti

3 keedetud muna

Soola ja musta pipart

Serveerimiseks värskeid kartuleid

Keeda munad ja tükelda/riivi. Lõiak karulaugulehed suuremateks tükkideks ja sega kokku kodujuustu ja koorega. Maitsesta soola ja pipraga.

 

 

Karulauguvõi

4-6-le

Imehea peolaual koos rukkinöpsidega või värskelt küpsetatud rukkileival Samuti hea sügavkülmutada karpides , kui hooajal karulauku uputab. Samuti on karulauguvõi ülimaitsev grillitud lihale ja kalale.

250 toasooja võid

70 g karulaugulehti

Soola ja musta pipart

Poole sidruni mahl

Pese karulaugulehed, kuivata ja haki väga peeneks. Sega võiga,maitsesta sidrunist pressitud mahla, soola ja pipraga.

 

Karulaugumajonees

 

 

Karulaugupäike

Põhi:

1 dl päevalilleseeemneid

1 dl täisterakaerajahu

2 sl linaseemneid- jahvata

30 g karulauku

1, 5 dl  külma vett

Soola

Peotäis karulauku

Kate

2 suurt sibulat

250 g ahvenafileed või muud valget kala

0, 5 sidruni mahl

100 g karulauku

3 muna

3 dl vahukoort

130 g riivitud juustu

Soola ja musta pipart

oliiviõli

Kaunistuseks: seedermänniseemneid

Purusta põhja jaoks köögikombainis päevalilleseemned, lisa jahvatatud linaseemned , hakitud karulauk, kaerajahu ja vesi. Laota  ümmarguse (26-28 cm) pirukavormi põhjale, tainas jääb suht pehme, mitte nagu muretainas. Eelküpseta põhja 200 kraadi juures u 5 minutit.

Samal ajal valmista täidis. Haki sibul ja kuumuta pannil õlis klaasjaks, lisa tükeldatud kalafileed ja kuumuta koos veel läbi. Maitsesta soola ja pipraga, pigista peale sidrunist mahla.

Vali 15 väikest kaunist varrega karulaugulehte kaunistuseks ootele ja haki jämedalt ülejäänud karulauk, sega täidise hulka ning laota kõik eelküpsetatud põhjale. Klopi lahti munad, lisa vahukoor, väheke soola ja riivjuust. Kalla pirukale. Lao peale karulaugulehed kaunistuseks, nirista lehtedele pisut oliiviõli ja küpseta pirukat ahjus 200 kraadi juures 15-20 minutit või kuni pirukas kaunilt kuldpruun.

 

Värske karulaugusalat vutimunadega

Neljale

Lihtne ja maitsekas värske salat, kui karulauku metsaalused täis. Teen seda hooajal lausa igapäevaselt, vahel siis ka küll ilma avokaado ja vutimunata.

100 g värsket beebispinatit

70 g karulauku

1 avokaado

30 g parmesanilaaste

5 vutimuna

Kaste:

3 sl oliivi-, kanepi – või tudraõli

1, 5 sl valget veiniäädikat

1 sl vahtrasiirupit või mett

Soola ja musta pipart

Pese rohelised lehed ja tükelda karulauk. Puhasta ja viiluta avokaado.

Sega kokku salatikaste ja sega värske rohelisega. Laota vaagnale. Kaunista poolikute vutimunade ja parmesanilaastudega. Naudi.

 

Reklaam