Koorene kodujuustu-karulaugukaste
neljale
Kevadise värske kartuliga maitseb imehea küüslauguse karulauguga kodujuustuskaste. Soovi korral lisa ka värsket kurki salatisse, seda aga kindlasti vahetult enne serveerimist- et ei muutuks vesiseks .
400 g kodujuustu
1 dl hapukoort
1 dl majoneesi
50 g värskeid karulaugulehti
3 keedetud muna
Soola ja musta pipart
Serveerimiseks värskeid kartuleid
Keeda munad ja tükelda/riivi. Lõiak karulaugulehed suuremateks tükkideks ja sega kokku kodujuustu ja koorega. Maitsesta soola ja pipraga.
Karulauguvõi
4-6-le
Imehea peolaual koos rukkinöpsidega või värskelt küpsetatud rukkileival Samuti hea sügavkülmutada karpides , kui hooajal karulauku uputab. Samuti on karulauguvõi ülimaitsev grillitud lihale ja kalale.
250 toasooja võid
70 g karulaugulehti
Soola ja musta pipart
Poole sidruni mahl
Pese karulaugulehed, kuivata ja haki väga peeneks. Sega võiga,maitsesta sidrunist pressitud mahla, soola ja pipraga.
Karulaugumajonees
Karulaugupäike
Põhi:
1 dl päevalilleseeemneid
1 dl täisterakaerajahu
2 sl linaseemneid- jahvata
30 g karulauku
1, 5 dl külma vett
Soola
Peotäis karulauku
Kate
2 suurt sibulat
250 g ahvenafileed või muud valget kala
0, 5 sidruni mahl
100 g karulauku
3 muna
3 dl vahukoort
130 g riivitud juustu
Soola ja musta pipart
oliiviõli
Kaunistuseks: seedermänniseemneid
Purusta põhja jaoks köögikombainis päevalilleseemned, lisa jahvatatud linaseemned , hakitud karulauk, kaerajahu ja vesi. Laota ümmarguse (26-28 cm) pirukavormi põhjale, tainas jääb suht pehme, mitte nagu muretainas. Eelküpseta põhja 200 kraadi juures u 5 minutit.
Samal ajal valmista täidis. Haki sibul ja kuumuta pannil õlis klaasjaks, lisa tükeldatud kalafileed ja kuumuta koos veel läbi. Maitsesta soola ja pipraga, pigista peale sidrunist mahla.
Vali 15 väikest kaunist varrega karulaugulehte kaunistuseks ootele ja haki jämedalt ülejäänud karulauk, sega täidise hulka ning laota kõik eelküpsetatud põhjale. Klopi lahti munad, lisa vahukoor, väheke soola ja riivjuust. Kalla pirukale. Lao peale karulaugulehed kaunistuseks, nirista lehtedele pisut oliiviõli ja küpseta pirukat ahjus 200 kraadi juures 15-20 minutit või kuni pirukas kaunilt kuldpruun.
Värske karulaugusalat vutimunadega
Neljale
Lihtne ja maitsekas värske salat, kui karulauku metsaalused täis. Teen seda hooajal lausa igapäevaselt, vahel siis ka küll ilma avokaado ja vutimunata.
100 g värsket beebispinatit
70 g karulauku
1 avokaado
30 g parmesanilaaste
5 vutimuna
Kaste:
3 sl oliivi-, kanepi – või tudraõli
1, 5 sl valget veiniäädikat
1 sl vahtrasiirupit või mett
Soola ja musta pipart
Pese rohelised lehed ja tükelda karulauk. Puhasta ja viiluta avokaado.
Sega kokku salatikaste ja sega värske rohelisega. Laota vaagnale. Kaunista poolikute vutimunade ja parmesanilaastudega. Naudi.