Lia Virkus soovitab: roog seentega, kuid hoopis teistmoodi kui tavaliselt

Soe kartuli-kukeseenesalat vürtsika rukolaga

neljale

Soojad salatid on sügisõhtul mõnusaks kõhutäiteks. Värske eestimaine köögivili sinepises vinegrettkastmes täidab hästi kõhtu ja pakub ka maitseelamust.

Valmistamisaeg 30 minutit

800 g väikseid värskeid kartuleid

300 g kukeseeni

1 sl võid

200 g türgi ube

200 g punaseid või kollaseid kirsstomateid

paar suurt peotäit rukolalehti

Sinepine vinegrettkaste:

1 dl külmpressoliiviõli

2 sl valge veini äädikat

1‒2 purustatud küüslauguküünt

2 kuhjaga tl Dijoni sinepit

2 sl vedelat mett

soola ja musta pipart

Sega kastmeained kaanega purgis ja loksuta segamini.

Keeda pestud kartulid ja lase pisut jahtuda. Siis poolita või tükelda suuremad kartulid ja sega kastmega.

Keeda puhastatud ja poolitatud oakaunu 3 minutit, nõruta sõelal ja lisa salatisse.

Prae puhastatud kukeseeni kuival pannil, siis lisa või ja pruunista kergelt. Lase hetke jahtuda ning lisa koos väiksemaks rebitud rukolalehtede ja poolitatud kirsstomatitega salatisse.

Sega salat kergelt läbi ja maitsesta vajadusel veel soola-pipraga.

 

 

 

 

 

Reklaam