Soe kartuli-kukeseenesalat vürtsika rukolaga
neljale
Soojad salatid on sügisõhtul mõnusaks kõhutäiteks. Värske eestimaine köögivili sinepises vinegrettkastmes täidab hästi kõhtu ja pakub ka maitseelamust.
Valmistamisaeg 30 minutit
800 g väikseid värskeid kartuleid
300 g kukeseeni
1 sl võid
200 g türgi ube
200 g punaseid või kollaseid kirsstomateid
paar suurt peotäit rukolalehti
Sinepine vinegrettkaste:
1 dl külmpressoliiviõli
2 sl valge veini äädikat
1‒2 purustatud küüslauguküünt
2 kuhjaga tl Dijoni sinepit
2 sl vedelat mett
soola ja musta pipart
Sega kastmeained kaanega purgis ja loksuta segamini.
Keeda pestud kartulid ja lase pisut jahtuda. Siis poolita või tükelda suuremad kartulid ja sega kastmega.
Keeda puhastatud ja poolitatud oakaunu 3 minutit, nõruta sõelal ja lisa salatisse.
Prae puhastatud kukeseeni kuival pannil, siis lisa või ja pruunista kergelt. Lase hetke jahtuda ning lisa koos väiksemaks rebitud rukolalehtede ja poolitatud kirsstomatitega salatisse.
Sega salat kergelt läbi ja maitsesta vajadusel veel soola-pipraga.