Targu kodus talita / arhiiv

Lia Virkus soovitab:Pelmeenisupp

Kuuele Kiirelt ja lihtsalt valmiv argisupp, mida armastavad nii suured kui väikesed. Võid lisada ka muid meelepäraseid köögivilju, mis kodus olemas. 1, 5 l puljongit 1 sl õli praadimiseks 3 väiksemat porgandit 1 porru 2 suuremat kartulit 1 loorber 6-7 pipratera 400 g pakk pelmeene tilli ja rohelist sibulat Serveerimiseks hapukoort Kuumuta poti põhjas õlis […]

Lia Virkus soovitab: klassikaline kohupiimapasha

Klassikaline kohupiimapasha10-leMidagi pole paremat klassikalisest kohupiimapashast, kui seda kord aastas pühade ajal valmistada ja kuuma kohvi kõrvale nautida! Pasha tuleks valmistada eelmisel päeval, et jõuaks rammusaks ja maitsvaks nõrguda. Kui pere on väike ja koguse poolest tundub maiust palju, valmista pashat pool antud kogusest.1 kg pakikohupiima250 g võid3 munakollastnäpuotsatäis soola2,5 dl suhkrut3 tl mustade täpikestega […]

Lia Virkus soovitab jahuvaba seemneleib

Suurepärane leib, mida küpsetada näiteks nädalavahetuse hommikusöögiks. Hea süüa väheke jahtunult koos võiga. Ei sisalda grammigi jahu ega suhkrut, vaid tervislikke seemneid ja pähkleid. Võid küpsetada tillukesi pätse ka muffinipanni pesades. 5 muna (veganitele 3,3 dl vett + 2 sl psülliumi ehk seemnekestade pulbrit)1 tl peent meresoola1,5 dl linaseemneid1,5 dl mandleid1,5 dl pähkleid1,5 dl seesamiseemneid1,5 […]

Lia Virkus soovitab toite lillkapsast

1.Lillkapsapihvid Kerge ja tervislik lillkapsas on popp paljude seas. Siinne maitseõli on eksootilise vürstköömeniga, aga kui võõraid maitseid pelgad, maitsesta hoopis istehtud peterselliõliga. Viimase jaoks surista sauseguriga peotäis peterselli koos õliga, maitsesta soolaga. 800 g lillkapsast1, 5 sl oliiviõli1 tl vürtsköömenitSoolaServeerimiseks salatilehti Puhasta lillkapsas lehtedest, viiluta tugevad viilud, u 1, 5 cm paksusega nii, et […]

Lia Virkus soovitab EV sünnipäevalauale

Maitsev kilupirukas vutimunadega  Mõnusalt krõbeda rukkipõhjaga igale Eesti peolauale, parim ahjusoojana. Kasuta pirukatäidises vürtsikilufileedi või anšoovisefileed õlis. Mõlemad sobivad suurepäraselt.   Kaheksale Põhi: 100 g võid 1 dl täisterarukkijahu 2 dl nisujahu 1 tl soola 2–3 sl külma vett Kate: 1 suur sibul 2 sl võid praadimiseks 100–140 g vürtsikilu- või anšoovisefileed 2 muna 2 […]

Lia Virkus soovitab itaaliapärane supp

Köögiviljaminestrone Kuuele See on üks argiõhtute lemmik-köögiviljasupp, mida saab valmistada just parasjagu sellest, mida kodus külmkapis leidub. Igal juhul üks maitsev itaalia juurtega supp ja puhtalt taimne! 1 porru 2 porgandit 1 suvikõrvits 2 sellerivart 3 sl õli 1, 5 liitrit köögiviljapuljongit 400 g purustatud tomateid 1 tl tüümiani nõpuotsaga tsillihelbeid 400 g valgeid ube […]

Lia Virkus soovitab: vastlakuklid martsipani ja moosiga

Vastlakuklid martsipani ja moosiga 12 tk Külmal lumisel vastlapäeval on tore panna pärmitainas kerkima ning küpsetada kukleid perele ja sõpradele. Rootsipärased martsipanitäidisega vastlakuklid koos hapuka moosi, martsipani ja vahukoorega viivad keele alla. Tainas: 7 dl nisujahu 100 g toasooja võid 25 g toasooja pärmi ( või 1 pakk kuivpärmi ) 2 dl käesooja piima 1 […]

Lia Virkus soovitab:tee isale Pudingu- küpsisekook

10 tk Valmistusaeg 15 minutit + üleöö külmas 1 pakk Kalevi vanillimaitselisi küpsiseid 1 pakk Kalevi šokolaadimaitselisi küpsiseid 250 g vanillipudingut 250 g šokolaadipudingut 100 g pähkli- šokolaadikreemi Kaunistuseks hapukaid marju, küpsisepuru Vooderda neljakandiline karp või vorm ( 15 x 25 cm) fooliumi või toidukilega. Lao põhjale 2×4 küpsist, määri peale õhuke kiht pähkli- šokolaadikreemi. […]

Lia Virkus soovitab:Kõrvitsa-ananassimuffinid

12 tk 100 g võid 4 dl jahu 2 dl tumedat suhkrut 2 tl küpsetuspulbrit 2 tl kaneeli 3 muna 300 g puhastatud kõrvitsat või 3 dl kõrvitsapüreed 1 väike konserv (227 g) purustatud ananassi Tükelda kõrvits ja rösti küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile 200-kraadises ahjus 20 minutit. Lase väheke jahtuda ja püreesta. Sulata ja jahuta või. Sega […]

Lia Virkus soovitab:Kõrvitsasai rosinate ja aprikoosidega

 1 saiapäts Kõrvitsapüreega valmistatud pärmitainast sai püsib kaua pehme ning maitseb koduselt ja hästi. 400 g puhastatud kõrvitsat 25 g toasooja pärmi 1 dl käesooja piima 1 dl suhkrut 0,5 tl soola 100 g toasooja võid 2 dl rosinaid 1 dl kuivatatud aprikoose 7‒8 dl nisujahu peale pärlsuhkrut Kuumuta puhastatud ja tükeldatud kõrvitsat küpsetuspaberiga kaetud […]

  • ARHIIV


  • Kommenteeri saadet